Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


EGO kontra Tudat...

2011.07.07

ego.jpgAz EGO mindent magára vesz és személyes sértésnek értékel. Az EGO mindent értékel. Mindig magából indul ki és imádja ha támadhat azáltal, hogy megvédi saját gyönyörűen megkreált eszmeiségét, értékrendszerét. Az ego túlnő rajtunk minden nap és előszeretettel adjuk át neki az irányítást, mert így lehet jókat szenvedni. Az ego imád szenvedni és jól meg is magyarázza azt, hogy miért teszi. Az ego mindig kívül keresi az okokat. Az ego mindig hasonlítgat, mindig méricskél. Mihez képest, hogyan, mikor, miért...

szivcsakra1.jpgA tiszta tudat ezzel szemben szeret és ért. Egyszerűen csak van és nem harcol a pozíciójáért, nem harcol semmiért és senkivel. Akkor jön elő, amikor az ego már teljesen elfáradt és feladja az állandó küzdelmet magával és a világgal. Akkor a tudat kiemelkedik és szeretettel gondol vissza az ego-ra, aki megfutva a köreit a végén szépen elcsöndesül. Mindegy hogy milyen módszerrel fut ki, de a végén úgyis kifut.  A tiszta tudat nem más, mint szeretet. Ez az alapvető eszenciánk semmi más. Ez a legtisztább létezési formánk. Ezt az elmén keresztül soha nem fogjuk megérteni, ez csak és kizárólag az érzéseken keresztül jut el hozzánk. Ha leteszed az elmét, az egot, megérzed. Akkor vagy a jelenben. Akkor élsz. Ego-val a múltban és  a jövőben létezel. Kattogsz, hogy mi volt, mi lesz, mit gondoltam, mit éreztem, mi fájt vagy mi nem, mit szeretnék, mit akarok érezni, milyen jövőt képzelek el. Ezek az eszközök, amik kidobnak a jelenből. Az ego eszközei.

moment.jpegAmikor a MOST-ban vagy, akkor jelen vagy. És jól vagy. Nagyon jól. Örülsz és létezel. Nehéz ezt szavakkal elmondani, mert amikor érzéseket próbál az ember átadni, akkor valahol gyakran félresiklik az információátadás. Ráadásul csak és kizárólag tapasztalat útján fogjuk érteni, érezni, így bárki bármit mondhat, nem fogadjuk magunkba csak a szavakat. Maximum amikor elér hozzánk az érzés, akkor fogunk emlékezni azokra amiket olvastunk, hallottunk. Magam is így vagyok ezzel és még oly sok dolog van, amit valaha vagy mostanában olvastam, magamba szívtam és majd egyszer, ha ott tartok, fogom igazán integrálni annak teljes valójában.

awakeness.jpegNem számít, hogy ki mit csinált eddig, mit gondolt, vagy mit hírdetett. Az ego levetkőzésével járó megtapasztalás bármelyik pillanatban megtörténhet velünk, akár csak a vízparton ülve napozgatva, vagy a szobában, egy gyönyörű zenét hallgatva ugrik be az "aha" élmény. Azt a pillanatot jól meg kell figyelni, hogy utána minél többször fel tudjuk magunkban idézni,  és egyre könnyebben csalogassuk elő magunkból a továbbiakban. Az ego oly sokáig volt már társunk, hogy épp ideje elengednünk magunkat és átadni a legtisztább létezési formának, a szeretetnek, s vele együtt a tudatosságnak. De!

chains1.jpgNehogy elkezdjünk haragudni az ego-ra és kézzel lábbal hadakozni ellene, mert azzal is erőt adunk neki. Az ego nem rossz, nem szükségtelen, csak nem jókor és nem jól használjuk. Bár ez is egy címkézés, mégis valahogy szeretném megfogalmazni. Minden, ami ellen megyünk, minden, amit nem akarunk, azzal új erőt fektetünk bele, és nemhogy távolodna, még közelebb tartjuk magunkhoz...

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.